30 Aralık 2020 Çarşamba

HAMZA YERLİKAYA’NIN ADI OKULLARDAN SİLİNECEK Mİ?

Mahkeme 'unutulma hakkı’nı gerekçe göstererek Hamza Yerlikay'nın sahte diploma haberlerine erişim engeli getirdi. Sahte diploma haberlerine erişim engeli getirildiğinde sahte diploma gerçek mi olacak? Mahkeme kararı yok hükmünde mi sayılacak? İnsanların hafızları mı silinecek? Sen unutturmaya çalışsan da Google unutmaz?

Sahte lise diploması kullanarak üniversiteye kayıt yaptırdığına ilişkin mahkeme kararı yıllar sonra ortaya çıkan güreşçi Hamza Yerlikaya’nın adının verildiği okullardan ve sosyal tesislerden silinmesi için TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdim.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, T.C. Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 25.12.2020


Yıldırım KAYA 
Ankara Milletvekili

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi, AKP 23. Dönem Milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğu;  üniversiteye de sahte lise diplomasi ile kayıt yaptırdığı, gerçekte ise ortaokul mezunu olduğu; 19 yıldır gizlenen mahkeme kararına Cumhuriyet Gazetesi’nin ulaşmasıyla 18.12.2020 tarihinde ortaya çıkmıştır.

Hamza Yerlikaya’nın diplomasının sahte olduğuna, Ankara 7. Ceza Mahkemesi tarafından 22.02.2001 tarihinde karar verilmiştir. Kendisi de mahkemede, ‘Tanımadığı bir şahsın İmrahor Meslek Lisesi’nden alınmış diplomayı kendisine verdiğini, bu diploma ile Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na kaydını yaptırdığını’ söylemiştir.

Eğitim camiasından, eğitim sendikalarımızdan ve eğitime gönül veren vatandaşlarımızdan sahte diplama kullanan Hamza Yerlikaya’nın adının okullarımızdan ve sosyal tesislerden kaldırılması yönünde yoğun talep gelmektedir.

Bu bilgiler kapsamında;

1. Sahte diploma kullanan Hamza Yerlikaya’nın adı okullarımızdan ve sosyal tesislerden silinecek midir?

2. Sahte diploma alıp üniversiteye kayıt yaptıran bir kişinin adının okullarımızda kalması eğitimin ruhuna aykırı değil midir?

 

Hiç yorum yok: