6 Haziran 2018 Çarşamba

SİME-SEN yok sayılıyor



SİME-SEN yok sayılıyor

SİME-SEN /Sivil Memurlar Sendikası; 2011 yılında askeri işyerlerinde çalışan sivil memurların kurduğu bir sendika. Sendika kurma haklarının engellenmek istenmesine karşı, verdikleri hukuki mücadeleyi Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla kazandılar.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışan 40 bini aşkın sivil memuru kapsıyor. Yaklaşık olarak 12 bin üyesi var.

SİME-SEN üyelerinin en büyük sorunu adeta yok sayılmaları. Yıllarca sendika hakları için yürüttükleri mücadeleyi, şimdi de maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi için yürütüyorlar. Askeri personelin aldığı ücret zammı ve iyileştirmelerden faydalanamıyorlar. Asker ve polislerle ayni işyerlerinde çalışmalarına, neredeyse aynı işi yapmalarına rağmen büyük bir ayrımcılığa maruz kalıyorlar. Ücretler arasında adeta bir uçurum var.

Türkiye şartlarında askeri personelin aldığı maaşların da yetersiz olduğunu biliyoruz. Sivil memurlar ise askeri personelin aldığı maaşının yarısını dahi alamıyor. Sivil memurların maaş ve sosyal haklarının makul bir seviyeye çekilerek, mağduriyetlerinin bir nebze giderilmesi gerekiyor.


Askeri işyerlerinde çalışan sivil memurlar, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na bağlı olmalarına rağmen çoğu haktan yararlanamıyor, büyük bir ayrımcılığa maruz kalıyor.

• Ücret artışı ve özlük haklarından faydalanamıyor.
• Fazla çalışma ücreti alamıyor.
• Kritik bölgelerde görev yapan sivil memurlara terör tazminatı ödenmiyor.
• İşyerine ulaşım bedeli verilmiyor.
• Çalıştıkları kurumların sosyal tesislerinden yararlanamıyor.
• Unvan değişikliği sınavı yapılmıyor.

Anayasamızda yasaklanmasına rağmen, askeri işyerlerinde çalışan kamu çalışanlarına adeta “angarya” uygulanıyor.

CHP iktidarında hiçbir çalışan ayrımcılığa maruz kalmayacak. Gerekli yasal düzenlemeler yapılıp, tüm ayrımcılıklar düzeltilene kadar SİME-SEN’in yanında olacağız. Haklı mücadelelerine her zeminde destek vereceğiz.

Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi
Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı
6 Haziran 2018











5 yorum:

İsmail Keskin dedi ki...

Bugün Sivil Memurlar Sendikasını ziyaret etme nezaketinde bulunan değerli milletvekili adaylarımıza başarılar dilerim. Özellikle değerli hemşerim Yıldırım Kaya bey'in 90'lı yıllarda memur sendikacılığının kuruluşunda yer almasınedeniyle TBMM'de tüm Kamu Memurlarının sesi olacağınızdan eminiz.

Mustafa Çelik dedi ki...

Bizleri ziyaret ederek onurlandıran değerli milletvekilimiz Yıldırım KAYA beye Teşekkür eder saygılar sunarız...

Adsız dedi ki...

Sayın vekilim sivil memurlar sendikasına göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye teşekkür ederiz SİME-SEN BATMAN TEŞKİLATI

Unknown dedi ki...

Sayin vekilimize nazik ziyareti için teşekkür ederim.Umarım sorunlarımızın çözümünde kısa zamanda çözümler bulunur.

Adsız dedi ki...

TSK'da görev yapan devlet memurları olarak Yan Ödeme Kararnamesine 657 sayılı devlet memurları kanunu gerekçe gösterilerek dahil edilmedik. Aynı odada birlikte çalışmamız ve hatta birçoğu ile aynı işi yapmamıza rağmen Subay, Astsubay ve Uzman Erbaşlara yapılan 400 TL'lik zam, her zaman olduğu gibi biz sivil memurlara yapılmamıştır. Oysa 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 232 ve 233 'üncü maddeleri 1632s.kanun; 298 s.kanun uyarınca diğer devlet memurlarindan farklı bir çalışma; disiplin ve yargılama usülümüz var. Bu bahsi geçen iki madde bizi kurumla doğrudan ilintili hale getirmekte ;böylece Yan ödeme Kararnamesine dahil edilmeme gerekçesinde hukuka aykırılık bulunmaktadır.
Bu gerekçelerle Yan ödeme Kararnamesine dahil edilmemizi; arz ederim.