22 Aralık 2020 Salı

Digitürk’ün Ödedim Dediği Kulüplerin Almadığı Lisans Paraları Nerede?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 22.12.2020

Yıldırım KAYA 
Ankara Milletvekili 

Kulüpler Birliği, Digitürk'ün spor kanalı Beinsport’un ödemesi gereken lisans bedelini ödenmediğini açıkladı. Digiturk ise “Gerekli ödemeler eksiksiz olarak yapılmıştır” açıklamasını yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu da yaptığı açıklamada, Digiturk’ün açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu ve Beinsport arasında başlayan ödeme krizi karşılıklı açıklamalarla devam etmektedir. Paranın ödenip ödenmediği, ödendiyse nerede olduğu bir muammaya dönüşmüştür.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuyu TBMM Grup Toplantısında, “Soru şu, spor kulüpleri bu parayı almadığına göre bu para nerede?” diye sorarak konuyu gündeme getirmiştir.

Bu bilgiler kapsamında; 
1. Digitürk'ün spor kanalı Beinsport futbol kulüplerine lisans bedelini ödemiş midir? 
2. Digitürk'ün lisans bedelini ödediğine dair devletin ilgili kurum ve kuruluşlarında resmi belge mevcut mudur? 
3. Digitürk lisans bedelini ödemişse, Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonunun “Lisans bedeli ödenmedi.” açıklamalarının amacı nedir?
4. Digitürk lisans bedelini ödemiş; ancak futbol kulüpleri bu parayı alamamışsa, kayıp para nerededir?

Hiç yorum yok: