3 Haziran 2018 Pazar

CHP ANKARA 2. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYI YILDIRIM KAYA ALTINDAĞ YENİDOĞAN’DA

CHP ANKARA 2. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYI YILDIRIM KAYA ALTINDAĞ YENİDOĞAN’DA
Bugün Altındağ’ın gecekondu semtlerinden Yenidoğan’dayız. Altındağ deyince ilk akla gelen semtlerden biridir Yenidoğan. Ankara’nin merkezinde, Ulus’u gören, Kızılay’a 10 dakika mesafede, en eski yerleşim yerlerindendir. Ankara’nın göbeğinde olmasına rağmen bu avantajını kullanamamış/kullandırılmamış, çarpık kentleşmenin örneği… İşsizlik ve yoksulluk oranının yüksek olduğu bir semt.

Başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesiyle de Yenidoğan’ın gerçek sahipleri mağdur edilmiş, yoksul ve dar gelirli insanlar yerlerini, yüksek gelirli insanlara bırakmak zorunda kalmış. Yeni binalarda artık hayat seviyesi daha yüksek insanlar yaşıyor. Suçla ve suçlularla birlikte anılan semt insanı, bir kez daha mağdur edilmiş.

İşsizliğin, yoksulluğun, evsizliğin çözümü, hükümetlerin doğru politikalarıyla mümkündür. CHP iktidarında; işsizlik ve yoksullukla çok ciddi mücadele edilecek. Yoksullara, Aile Maaşı bağlanacak, su-elektrik-ısınma yardımı yapılacak, tüketici kredisi borç faizleri silinecek, düşük faizli ev kredisi verilecek, ek istihdam sağlanacak…


CHP 2018 Seçim Bildirgesi’nde işsizlikle, yoksullukla mücadele planını açıklamıştır:

Yoksulluğa son vereceğiz: GSS (Genel Sağlık Sigortası) primleri devlet tarafından ödenen, Yeşil Kart sahibi her haneye aylık 1.000 TL Aile Maaşı bağlayacağız. Aile Maaşı bağlanan ailelere; aylık 25 TL su, 50 TL elektrik ve kış aylarında 100 TL ısınma desteği vereceğiz.

İşsizliğe son vereceğiz: 1 milyon 200 bini kadrolu kamu personeli olmak üzere, en az 4 milyon 200 bin kişi için ek istihdam sağlayacağız.

Taşeron işçileri kadroya alacağız: Kapsam dışı bırakılan 500 bin taşeron işçiyi ilk 6 ayda kadroya alacağız.
Asgari Ücreti arttıracağız: Asgari ücreti net 2.200 TL’ye çıkartacağız.

Emeklinin gelirini artırıp ikramiye vereceğiz: En düşük emekli maaşını 1.500 TL’ye çıkartacağız. Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz.

Borç faizlerini sileceğiz: 26.05.2018 tarihi itibarıyla takibe düşmüş kredi kartı ve tüketici kredisi borç faizlerini sileceğiz. Anaparayı uzun vadede tahsil edeceğiz.

İlk evim kredisi vereceğiz: Evi olmayan ailelere “İlk Evim Kredisi” vereceğiz. Aylık %0,5 kamu bankalarından üst limiti 300 bin TL olan peşinatsız kredi verilecek. Kredi kullanmış yurttaşlarımıza da aynı koşullarda yeniden finansman olanağı sağlayacağız.

Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi
Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı
3 Haziran 2018/Altındağ-Yenidoğan



Hiç yorum yok: