16 Haziran 2018 Cumartesi

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE BAYRAM YARDIMININ KESİLMESİ VİCDANLARI SIZLATTI



ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE BAYRAM YARDIMININ KESİLMESİ VİCDANLARI SIZLATTI
Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın talimatı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları şehit yakınları ve gazilere dini bayramlarda verdiği yardımları, emeklilere yapılan 1000 TL’lik bayram ikramiyesi ile ilişkilendirerek kesti. AKP iktidarının, şehit ailelerine ve gazilerimize yapılan 500 TL’lik vakıf yardımına göz dikerek kesmesi, vicdanları sızlatmıştır. Bu ülke için en büyük bedeli ödeyen şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize yapılan bu utanç verici muameleyi kınıyoruz.

Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi yardımın kesilmesi değil, böylesine çirkin bir muameleye maruz kalmaları üzmüştür.


Konuya ilişkin yaptığım basın açıklaması: 

AKP ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE BAYRAM YARDIMINI KESTİ
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından şehit yakınları ve gazilere dini bayramlarda verilen yardımlar bu Ramazan Bayramı’nda verilmedi. Yaşanan mağduriyet, şehit yakını ve gaziler tarafından partimize iletildi. Yaptığımız inceleme sonucu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın talimatı ile yardımların kesildiği bilgisine ulaştık.

Telefon ile görüştüğümüz, Keçiören Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yazılı talimatı ile yardımların kesildiği açıklamasını yaptı. Bakanlığın yazılı talimatının gerekçesi ise Ramazan Bayramı’nda emeklilere verilen 1000 TL’lik bayram ikramiyesinin şehit ailelerine ve gazilere de verilmesi.

AKP VİCDANLARI KANATTI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, şehit yakınları ve gazilere verilen vakıf yardımını emeklilere verilen 1000 TL’lik bayram ikramiyesi ile ilişkilendirerek kesmesi vicdanları kanatmıştır.

AKP iktidarının, şehit ailelerine ve gazilerimize yapılan 500 TL’lik vakıf yardımına göz dikerek kesmesi kabul edilemez çirkin bir uygulamadır. Bu ülke için en büyük bedeli ödeyen şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize yapılan bu utanç verici muameleyi kınıyoruz.

Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi yardımın kesilmesi değil, böylesine çirkin bir muameleye maruz kalmaları üzmüştür.

Yapılan bu vicdansızlığı halkımızın takdirine sunuyoruz…

Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi
Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı
16 Haziran 2018


Hiç yorum yok: