16 Eylül 2016 Cuma

Yıldırım Kaya Halk TV'ye Konuk Oldu

Yıldırım Kaya Halk TV'ye Konuk Oldu
Halk TV'de Elif Doğan Şentürk'ün programına katılan CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayramın ikinci günü, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası tutuklu bulunanların Sincan Cezaevi önünde bekleyen ailelerini ziyaret eden Kaya, "Unutulmuşlar ve itilmişleri bizim unutmamız mümkün değildi." dedi. 




CHP'nin  kimsesizlerin sesi olmaya devam eden bir parti olduğunu ifade eden Kaya,  anaların çığlığının bayramı unutturduğunu söyledi.

Kaya, "Genel Kurmay Başkanımızın bir açıklaması var, Diyor ki askerde kuraldır en tepeden karar verilir en alttaki bu karara uyar. Çok doğru. En tepeden verilen kara er ve erbaşlar uyduğu için bugün mahpuslarda çürümeye terk ediliyorsa, Genel Kurmay Başkanı bu sözünün arkasında dursun. Komuta kademesinde hiç bir suçu günahı olmayan sadece emre itaat etmekten başka sorumluluğu  olmayan insanların aileleri cezaevi önünde mağdur ve perişanlar. Bu çığlığa mutlaka ve mutlaka bu ülkeyi yönetenler kulak vermeliler. Bu ülkede emir komutanın tepesindekiler bu çığlığa ses olmalılar, nefes olmalılar" dedi.

Emir komutaya uyanların mahpusta, uymayanların ise mezarda olduğunu söyleyen Kaya, darbe girişiminde bulunanların, meclise ve halkın tepesine bomba yağdıranların ise sonuna kadar cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok: