6 Eylül 2016 Salı

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya'nın muhaliflerin kamudan ihracına yönelik Kırklareli'de yaptığı basın açıklaması

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya'nın muhaliflerin kamudan ihracına yönelik Kırklareli'de yaptığı basın açıklaması


Değerli Basın Emekçileri
15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinden itibaren Halkımız birlik ve beraberlik içerisinde, Darbeye ve Darbeci hainlere karşı siyasi düşünce ayrımı yapmadan mücadele ederek, Demokrasiye, Hukuka, Adalete, Barış ve Huzura sahip çıkılar. 

FETÖ/PDY örgütlenmesinin bu kadar güçlenmesine göz yumanlar, devlet kurumlarına bir bir bilerek ve isteyerek yerleştirenler bu yaşadıklarımızın sorumlusudurlar. AKP hükumeti bu sorumluluğundan hesap vermeden kurtulamaz.

Darbecilerle mücadelenin başarılı olması için siyasi ayağının açığa çıkartılması gerekir.

AKP hükumetinin, FETÖ Terör Örgütü’ne karşı başlattığı operasyonlar, tüm muhalefeti temizleme operasyonuna dönüşmüştür.

Ankara'da Ulus İlk Meclis İlkokulu, İnönü İlkokulu, Trabzon'da Hasan Ali Yücel'in adını taşıyan okulları kapatarak, polise türban takılmasını sağlayarak mı, FETÖcü Darbecilerle mücadele ediliyor!
OHAL’i ve KHK’leri kalkan olarak kullanan AKP iktidarı, terörist ilan ettiği muhalifleri tasfiye yoluna gitmektedir.

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan 14 bin öğretmenin terör örgütünün amaçlarına hizmet ettiğini söyleyerek önce sürgün edileceklerini söyledi. Bir gün sonra açığa alınacaklarını duyurdu. Son olarak da hızını alamayarak ihraç edileceklerin açıkladı.

Aynı anlayış aylar önce de barış için imza veren akademisyenleri FETÖcüler gerekçe göstererek ihraç etmişti.

Hukuk tanımazlıkta Cumhurbaşkanı ile yarışan Başbakan, bu açıklamasıyla, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan tüm öğretmenleri terörle ilişkilendirerek zan altında bırakmış, yeni bir yargısız infaza imza atmıştır.

Başbakan, henüz yargılanmamış, görevden dahi alınmamış 14 bin öğretmeni neye göre terörist ilan etmiştir.

Bunun tek bir cevabı var! AKP, kendi sivil faşist darbesini sessiz ve sinsice gerçekleştirmeye çalışıyor. FETÖ Terör Örgütü’nün başaramadığını başarmak istiyor. Tüm muhalefeti terörist ilan ederek, korku imparatorluğunu kurmayı hedefliyor.

Bir yandan öğretmenleri ihraç ederken diğer yandan da onların yerine sözleşmeli öğretmen ataması yapılıyor.

OHAL’den de faydalanan AKP, kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldırarak sözleşmeli personel sistemini kamuya yerleştirmek istiyor.

Türkiye halkı birlik ve beraberlik için çırpınırken, AKP Hükümeti ayrıştırma ve kendi hattında yanlış uygulamalarına devam ediyor.

Türkiye hukuk devleti olmaya, adaleti uygulamaya, demokrasi ve barış içerisinde yaşamayı hak eden bir ülkedir. Bunu gerçekleştirmek için HALKIN İKTİDARINI kurmak için; Cumhuriyet Halk Partisi üzerine düşen sorumlulukla çalışmasını sürdürmeye devam edecektir.

DARBEYE, DİKTAYA KARŞI DEMOKRASİ, HUKUK ve ADALET

06.09.2016
KIRKLARELİ

Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi

Hiç yorum yok: