9 Haziran 2021 Çarşamba

LGS SORULARININ ÇALINMASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU/MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK VE DİĞERLERİ

Bugün (9 Haziran 2021 Çarşamba) saat 10.00’da, Ankara Adliyesi’nde; LGS/ sınav güvenliğini sağlayamama, sınav sorularının çalınması, sınava girme hakkının engellenmesi, eğitimde fırsat eşitliğini engelleme suçundan; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Kırıkkale Hamza Aygün  ve sınav güvenliğini sağlamayan, sınavda usulsüzlük yapan, sınava girme hakkını engelleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulundum.

Bu konuda suç duyurusunda bulunmak isteyenler de 14 Haziran Pazartesi gününe kadar suç duyurusunda bulunabilirler. 

Ayrıca 2021 LGS mağduriyetlerinin tespiti ve telafisi için Anayasa’nın 98., TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için TBMM Başkanlığına da bir araştırma önergesi verdim.

UZAKTAN EĞİTİME ERİŞEMEYEN ÖĞRENCİLER LGS’DE MAĞDUR OLDU

2021 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Pandemi koşullarında eğitimde fırsat eşitsizliğinin daha da derinleşmesi, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin LGS’de büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olmuştur.

Pandeminin yarattığı mağduriyetler dışında, öğrencileri mağdur eden kanuna aykırı sayısız uygulama yapılmıştır.

HEDEFİ OLMAYAN ÖĞRENCİ AYRIMI 

Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Hamza Aygün okul müdürlerine hedefi olmayan öğrencilerin LGS’ye girmesini engelleyin mesajı göndermiştir. Hamza Aygün gönderdiği mesajda, “Kıymetli ortaokul müdürlerimiz biliyorsunuz ki önümüzdeki hafta sonunda LGS sınavı var. Daha önce de paylaştığımız gibi bu sınavda herhangi bir hedefi olmayan ya da ders durumu istenmeyen durumda olan öğrencilerimizin velileri ile istişare edilerek sınava katılmamaları yönünde yönlendirme çalışmalarımızı ivedilikle takip edelim, çünkü sene boyu verilen emekler hedefsiz öğrencilerimizin sınava katılımı ile ortalamalarınız oldukça aşağılara düşmektedir. Bundan dolayı 8. sınıf öğrenci sayımız ve bu konu ile ilgili görüş yapılan öğrenci veli görüşmelerinin her okul müdürümüz tarafından hassasiyet ile üzerinde durulması ve bir liste halinde tarafımıza bildirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim.” ifadelerine yer vermiştir.

Öğrencilerin “hedefi olmayan”, “hedefi olan” “başarılı”, “başarısız”, “nitelikli”, “niteliksiz” kategorilerine ayrılarak LGS’ye girmelerinin engellenmesi suçtur.

LGS MUHTARLIK SEÇİMLERİYLE AYNI GÜN YAPILDI

LGS ile muhtarlık seçimlerinin aynı gün yapılması, öğrencileri mağdur etmiştir. Kayseri Melikgazi ilçesine bağlı Alpaslan Mahallesi'nde Muhtarlık seçimi Besime Özderici İlkokulu'nda, LGS ise Besime Özderici Ortaokulunda yapılmıştır. Okulların bitişik olması, gürültüden sınav sorularına odaklanamayan öğrencilerin telafisi imkansız mağduriyet yaşamalarına neden olmuştur.  

LGS DEVAM EDERKEN SORULARIN FOTOĞRAFLARI WHATSAPP GRUPLARINDA PAYLAŞILDI

LGS devam ederken, sınav sorularının kitapçık fotoğrafları öğrenci velileri ve bazı WhatsApp gruplarında paylaşılmıştır. Öğrenci velilerince tarafıma gönderilen kitapçık fotoğraflarında,  İstanbul Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Bina No: 746922, Salon No:1 bilgisi yer almaktadır. 

Daha önce de yıllarca sınav sorularının çalındığı, konunun yargı kararıyla da tespit edildiği bilinmektedir. Dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir de 2010-2015 yılları arasında yapılan tüm sınavlarda soruların FETÖ tarafından çalındığını itiraf etmiştir. 

YKS’DE DE SORULARIN ÇALINMASI ENDİŞESİ VAR

26-27 Haziran da yapılacak YKS’ye girecek gençler de soruların çalınacağı endişesi yaşamaktadır. Gençler pandemiden kaynaklı derinleşen fırsat eşitsizliğinin gölgesinde YKS’ye hazırlanırken soruların çalınacağı endişesi psikolojilerini daha da bozdu. Gerekli tedbirler alınarak gençlerimiz rahatlatılmalıdır. 

BİLECİK MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ SINAVDAKİ ÇOCUĞUYLA NASIL GÖRÜŞTÜ

Bilecik'te LGS devam ederken İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ile eşinin okul bahçesine alınarak sınava giren çocuklarıyla görüştürülmüştür.  Bilecik Valiliği konuya ilişkin inceleme başlatmıştır.

SİNAN KUZUCU YAYINLARI SORULARI NASIL BİLDİ

Sinan Kuzucu Yayınlarının, LGS’de çıkan sorularla aynı olduğu iddiaları da öğrenci ve öğrenci veliler tarafından dile getirilmektedir. 

KARAMAN ENSAR VAKFI VE SORUMLULAR

Karaman’da 2016 yılında, Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) evlerinde yaşları 8 ile 10 arasında 45 erkek öğrenci cinsel istismara uğradı. Peki, istismarları gerçekleştirenlere ve görevi suistimal ederek çocuklarımıza istismar zemini hazırlayan sorumlulara ne oldu!

Çocuklarımızı istismar eden, Muharrem Büyüktürk Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tecavüzcü “öğretmenle” yurtlarda fotoğraflar çektiren,  Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müşavirliğine atanmış.

O dönem yurtların denetlenmesinden sorumlu olan Karaman Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır da bugün Ankara Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürütüyor.

ZİRAAT BANKASI KREDİ YOLSUZLUĞU

T. C. Ziraat Bankası'nın kuruluş amacı tarımı, çiftçiyi, hayvancılığı desteklemek. Ancak desteklenmesi gereken çiftçi kan ağlarken; halkın parası çökme işi için yandaşlara peşkeş çekilmiş!

Demirören grubu ziraat bankasından verilen 750 milyon dolar kredi hala ödenmemiştir.

CNN, Kanal D ve Hürriyet’i yöneten Berak Albayrak ve kardeşi Sedat Albayrak fiili olarak bu kuruluşlara el koymuştur.

Bizim paramızla çöktükleri CNN, Kanal D ve Hürriyet'ten bize ateş ediyorlar!

KYK BORÇLARI SİLİNSİN 

Yandaşların TV kanalları ve gazetelere çökmesi için verdiği krediyi geri almayan Ziraat Bankası, KYK borcunu ödeyemeyen işsiz gençlerin kapısına icra memurunu gönderiyor. Madem milyon dolar kredi siliniyor,  işsiz gençlerin kredi borçları da derhal silinmelidir.

SİYASİ PARTİ KAPATMA HEVESLİLERİ MAFYA İLE İŞ TUTANLARA SUS PUS

HDP’yi kapatma girişimi mafyatik bir iştir. HDP’yi kapatmakla demokrasiye, insan haklarına, düşünce özgürlüğüne darbe vurabilirsiniz. Ancak demokrasi mücadelesini durduramazsınız. Yargıya talimat verenler kaybedecektir. 

Albert Einstein, “Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek, delikliktir.” demiş… Bizim delilerimiz de kanunlarla kurulmuş, 6 milyon vatandaşın oyunu almış bir siyasi partiyi kapatma cüreti gösterip; mafyayla iş tutanlara susuyor.

SEZGİN BARAN KORKMAZ’A PLAKET

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, uluslararası kara para aklama suçlamasıyla aranan Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlığına 30 Eylül 2020’de el koymuştur. 

Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk mahkeme kararından 16 gün sonra, 15 Ekim 2020'de Sezgin Baran Korkmaz’a hayırsever iş adamı unvanıyla elden plaket vermiştir. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlığına el koyulduğunu bilerek mi bu plaketi vermiştir?

Bilerek verildiyse tuz da kokmuştur!

Bilmeyerek vermişse, Bakanı uyaracak çevresinde bir tek kişinin dahi olmaması, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla çürüdüğünün resmidir.

ÇIĞILTEPE ADI DEĞİŞTİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Büyük bir vatanseverdir” dediği, Soyadı Kanunu çıktığında ailesine ve kendisine “Çiğiltepe” soyadını verdiği Albay Reşat’ın Ankara Mamak’ta soyadını taşıyan Çiğiltepe Ortaokulu’nun adı değiştirildi. Ortaokula Milli Eğitim Vakfı'na bağışta bulunduğu iddia edilen Turhan Polat'ın adı verildi. 

57. Tümen Komutanı Albay Reşat, Büyük Taarruzda “Afyon Çiğiltepe'yi yarım saatte alacağım” diyerek Mustafa Kemal Paşa’ya söz vermiş,  ancak verdiği süre içinde Çiğiltepe’yi alamayınca intihar etmiştir. Mustafa Kemal Paşaya bıraktığı notta ”Yarım saat zarfında bu tepeyi almak için söz verdiğim halde sözümü yapamamış olduğumdan dolayı yaşayamam komutanım.'' yazıyordu.  Mustafa Kemal Paşa, Albay Reşat’ın intiharını duyduğunda büyük bir üzüntü duymuş, gözlerinden yaşlar boşalmıştır.

SARAR İLKOKULU KAPATILIYOR

Ankara Sarar İlköğretim Okulu kapatılarak, yerine Saraçoğlu Mahallesi’ndeki Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınması planlanmaktadır.

Tarihi Sarar İlköğretim Okulu’nun arsası Mustafa Abdulhalik Renda ve ailesi tarafından eğitim amaçlı kullanılmak üzere 1940’lı yıllarında Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştır.

Mustafa Abdülhalik Renda, Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşı ve yakın çalışma arkadaşlarındandır. Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk yıllarında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çankırı Milletvekilliği görevlerini yürütmüştür. Aynı zamanda Latife Hanım ile Mustafa Kemal Atatürk’ün nikah şahitliğini de yapmıştır.

MUSTAFA NECATİ UĞURAL’IN ADI SİLİNDİ 

Cumhuriyet’in ilk yıllarında, 20.12.1925-1.1.1929 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı yapmış Mustafa Necati Uğural’ın adını taşıyan tarihi “Mustafa Necati Kültür Evi” binasının adı;  Kültür ve Turizm Bakanlığınca, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi” olarak değiştirilmiştir. 

Mustafa Necati Uğural, Atatürk’ün düşünce ve mesai arkadaşıdır. Tevhidi Tedrisat ve Harf Devriminde Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı yapmış, tarihimizde çok önemli bir yere sahip devlet adamlarımızdandır. Öğretmenlerin haklarını genişleten, “Maarif hizmetinde asıl olan öğretmenliktir” diyerek öğretmenlerin itibarını yükselten Milli Eğitim Bakanı olarak da bilinmektedir.


Yıldırım KAYA

CHP Ankara Milletvekili

9 Haziran 2021 



Hiç yorum yok: