3 Temmuz 2020 Cuma

KHK’LILARIN GÖREVE BAŞLATILMASINDA ÇİFTE STANDART MI VAR?

KHK'lıların Göreve Başlatılmasında Çifte Standart Mı Var?
TBMM Başkanlığına verdiğim soru önergesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Haklarında takipsizlik ve beraat kararı verilenlerden bazıları göreve başlatılırken, bazılarının başlatılmama gerekçelerini sordum.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 30.06.2020

Yıldırım KAYA
Ankara Milletvekili

Bakanlığınız bünyesinde çalışırken 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra KHK’larla ihraç edilenlerden haklarında takipsizlik ve beraat kararı verilen kişilerin bir kısmı göreve başlatılırken, bir kısmı da yargı süreci devam ettiği gerekçesiyle göreve başlatılmamıştır.

Diğer yandan yargı süreci devam eden kişilerden bazılarının da Bakanlığınızca göreve başlatıldığı iddia edilmektedir.

Zonguldak SGK İl Müdürlüğünde çalışırken 06.11.2017 tarihinde açığa alınan Hayrı Anıl Çetin hakkında Ocak 2018’de takipsizlik, Mart 2018 tarihinde ise beraat kararı verilmesine rağmen göreve başlatılmamıştır.

Görev süresi sürekli uzatılan “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu”, haftada 1250 dosya incelediğini açıklamıştı. Ancak pandemi sürecinde çalışmalarını daha da yavaşlattığı gözlenmektedir.
OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu 2019 raporunda, “Komisyonca, yargı mercileri tarafından verilen kararlar UYAP sistemi üzerinden takip edilmekte, haklarında takipsizlik ve beraat kararı verilen başvurular öncelikli olarak incelenmektedir.” denilmesine rağmen, haklarında takipsizlik ve beraat kararı verilen kişilerin dosyaları hala bekletilmektedir.

Yargı süreci uzadıkça işsiz kalan, çalışma izni olmayan ve çalıştırılmayan KHK’lılar daha da mağdur olmaktadır.

Bu bilgiler kapsamında;
1- Bakanlığınızda, KHK ile ihraç olanlardan haklarında takipsizlik ve beraat kararı verilen bazı kişiler göreve başlatılırken, bazılarının yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle göreve başlatılmadığı doğru mudur?
2- Yargı süreci devam eden bazı kişilerin göreve başlatıldığı iddiaları doğru mudur?
3- Haklarında takipsizlik ve beraat kararı verilenlerden bazıları göreve başlatılırken, bazılarının başlatılmama gerekçeleri nelerdir?
4- Hakkında Ocak 2018’de takipsizlik, Mart 2018’de ise beraat kararı verilen, Zonguldak SGK İl Müdürlüğü çalışanı Hayrı Anıl Çetin göreve başlatılacak mıdır?
5- Haklarında takipsizlik ve beraat kararı verilen kişilerin ivedilikle göreve başlatılarak mağduriyetlerinin sonlandırılması gündeminizde midir?

Hiç yorum yok: