23 Temmuz 2020 Perşembe

HABER SEN EMEKÇİLERİNİN SÜRGÜNÜ DURDURULSUN

Haber Sen Emekçilerinin Sürgünü Durdurulsun
KESK’e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) üyelerine karşı yürütülen; sürgün, ücret kesme, ayrımcılık ve güvencesiz çalıştırma politikalarını gündeme taşımak amacıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM’ye bir soru önergesi verdim.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 23.07.2020

Yıldırım KAYA
Ankara Milletvekili

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Merkez Yönetim Kurulu, sendikal baskılara, sürgün, kınama ve maaş kesimi cezalarına karşı seslerini duyurmak amacıyla; 27-29 Temmuz tarihleri arasında İstanbul, İzmir, Giresun ve Diyarbakır’dan Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Yapılan açıklamada, pandemi döneminde insanüstü bir çabayla haftanın yedi günü, gece geç saatlere kadar çalışarak milyonlarca insana hizmet götüren Haber Sen üyelerinin; sendikal nedenlerle baskı gördüğü, sürgün edildiği, güvencesiz çalıştırıldığı ve skala ayarlaması yapılmadığı ifade edildi.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini, pandemiye karşı gerekli tedbirlerin alınmasını ve sendikal haklarını kullanmayı talep eden Haber Sen şube yöneticileri ve üyeleri sürgün edilmiştir.

Pandemi döneminde sürgün edilen PTT çalışanlarının aile bütünlükleri yok sayılmıştır. Kendileriyle birlikte eşleri ve çocukları da cezalandırılmış; çalışma, eğitim ve sağlık hakları ihlal edilerek büyük bir mağduriyet yaratılmıştır.

Bu bilgiler kapsamında;
1. Haber Sen’in 27-29 Temmuz tarihleri arasında; İstanbul, İzmir, Giresun ve Diyarbakır’dan Ankara’ya başlatacağını duyurduğu yürüyüş başlamadan, mağduriyetler giderilecek midir?
2. Haber Sen üyelerinin sürgünlerinin durdurulması ve yeniden eski görev yerlerine dönmeleri için bir çalışma yapılacak mıdır?
3. Anayasaya ve uluslararası sözleşmelere aykırı sendikal baskılara, sürgünlere ve ayrımcılığa son verilecek midir?
4. PTT çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilecek midir?
5. PTT’nin personel eksikliğini gidermek için personel alımı yapılacak mıdır?
6. Liyakate aykırı atamalara son verilip, liyakatsiz atamalar iptal edilecek midir?
7. Üst düzey yöneticilere yapılan skala ayarlaması tüm çalışanlara da yapılacak mıdır?

Hiç yorum yok: