30 Temmuz 2020 Perşembe

BÖLGESEL AMATÖR LİG’DE EKSİK ADALET VAR!

Bölgesel Amatör Lig’de Eksik Adalet Var!
TFF, Bölgesel Amatör Ligleri (BAL) tescil ederken hakkaniyet sınırından uzaklaşmıştır. BAL’da lider ve liderin en fazla 3 puan gerisindeki ikinci takımların 3. Lig’e yükseltilmesi eksik adalettir. 

Pandeminin başladığı günlerde lider ya da liderle aralarında puan farkı en fazla 3 olan Siirt İl Özel İdaresi Spor, Adıyaman 1954 Spor, Ceyhanspor, Isparta 32 Spor Kulübü, Karaman Belediyespor, Belediye Kütahyaspor, Edirnespor, Tekirdağspor, Çengelköyspor’u kutluyorum. Ancak liderle arasında puan farkı açık olsa da 3. Lig’e yükselme şansı bulunan ekiplerin hakkı yenilmiştir. 

TFF yönetim kurulunun pandemi ve ekonomik krizi bahane ederek liglerde aldığı karar, tam bir eksik adalettir. Futbol insanlarına, teknik direktörlere ve eski duayen isimlere danışılmadan alınan bu karar özellikle BAL diye adlandırılan Bölgesel Amatör Lig’de hak ihlaline neden olmuştur. Özellikle illeri temsil eden ve futbol mücadelesinin içinde yer almak isteyen takımların da 3. Lig’e yükseltilmesi konusunu TFF’ye sunuyoruz.

Önümüzdeki sezon her 3 günde bir maç oynanacak. 34 haftanın maç programını yapmakta zorlanan TFF, umarız lig fikstürünü birbirine dolaştırmaz. 


Yıldırım KAYA
Ankara Milletvekili 
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü

Hiç yorum yok: