16 Haziran 2020 Salı

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP'A SORDUK: MUSTAFA NECATİ KÜLTÜR EVİ PROTOKOLÜ NEDEN SONLANDIRILDI

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, TBMM Başkanı Mustafa ŞENTOP tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.16.06.2020

Yıldırım KAYA
Ankara Milletvekili

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunan “Mustafa Necati Kültür Evi”, 2008 yılında TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında imzalanan protokolle kültür ve sanat faaliyetlerinde kullanılmak üzere TBMM’ye devredilmiştir.

Ancak Meclis Başkanı İsmail Kahraman döneminde protokol yenilenmemiştir. Atıl duruma bırakılan Mustafa Necati Kültür Evi’nin son süreçte de isimi değiştirilerek, Cumhuriyetimizin ilk Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati Uğurel’in adı silinmiştir.

TBMM’nin eski ve yeni üyeleri ile personelinin kültür ve sanat faaliyetleri için kullandığı, çok önemli kültürel ve sanatsal faaliyetlerin sergilendiği bu eşsiz tarihi değerin TBMM’nin hizmetinden çıkartılması büyük bir eksiklik yaratmıştır.

Bu bilgiler kapsamında;
1. TBMM’nin kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin yürütülmesi için önemli bir ihtiyacı karşılayan Mustafa Necati Kültür Evi protokolü neden sonlandırılmıştır?
2. Mustafa Necati Evi’nin yeniden TBMM’nin hizmetine alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yeni bir protokol yapılması gündeminizde midir?
3. Mustafa Necati Uğurel’in evi ailesi tarafından TBMM’ye mi bağışlamıştır?

Hiç yorum yok: