9 Haziran 2020 Salı

SİVAS SANIKLARI TERÖRDEN ARANANLAR LİSTESİNDE NEDEN YOK

Sivas Sanıkları Terörden Arananlar Listesinde Neden Yok
İçişleri Bakanlığı ‘Terörden Arananlar Listesi’nde Sivas Davası firari sanıkları Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş’ın adının bulunmamasına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması için TBMM’ye bir soru önergesi verdim.

2 Temmuz 1993’te gerçekleşen ‘Sivas Katliamı’ insanlığa karşı işlenmiş, örgütlü terör suçu kapsamına girmektedir. Sivas Davası, firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş yönünden Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmektedir. Dava 2023 yılında zaman aşımına uğrayacaktır. Ancak İçişleri Bakanlığı ‘Terörden Arananlar Listesi’nde firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş’ın isimleri bulunmamaktadır.

Konuyu kamuoyunun ve Meclis’in gündemine taşımak amacıyla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması için TBMM’ye bir soru önergesi vererek şu soruları sordum:

1. İçişleri Bakanlığı "Terörden Arananlar Listesi" hangi kriterlere göre hazırlanmaktadır?
2. Sivas Davası firari sanıklar; Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş “Terörden Arananlar Listesi”nde yer almamasının gerekçeleri nelerdir?
3. Bakanlığınızca; Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş “Terörden Arananlar Listesi”ne eklenecek midir?
4. Türkiye’de “Terörden Arananlar Listesi”nde kaç kişi yer almaktadır?

Yıldırım KAYA
CHP Genel Başkan Yardımcısı
Ankara Milletvekili
9 Haziran 2020


Hiç yorum yok: