16 Temmuz 2018 Pazartesi

AKP'nin FETÖ’cü Kıstası Ne?


AKP'nin FETÖ’cü Kıstası Ne?
15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılında, demokrasimiz adına sokağa çıkıp can veren, 250 şehidimizi saygıyla anıyorum. Onları katleden demokrasi düşmanlarından hesap sormak 81 milyonun boynunun borcudur. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen darbenin siyasi ayağı hala ortaya çıkartılmamıştır.

Şehitlerin kanı daha kurumadan, AKP yöneticilerine şah damarı kadar yakın olanlar, ellerini kollarını sallayarak yurt dışına kaçtı. Kalanlar da terfi ettirilerek üst makamlara getirildi. Bunun son örneğini üniversitelere rektör atamalarında gördük.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra KHK ile kapatılan, “Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği” Başkan Yardımcılığını yapmış olan, Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, AKP’nin kurucularından, 4 dönem milletvekilliği, 14 yıl Genel Başkan Yardımcılığı da yapmış.

FETÖ’nün kurduğu dernekte yöneticilik yapmış bir Profesör, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne atanırken, aynı üniversitede görev yapan FETÖ karşıtı, barış bildirisi imzacısı 12 Akademisyen de ihraç edildi.

O zaman sormak gerekmez mi? FETÖ’nun kurduğu dernekte yöneticilik yapan bir kişiyi üniversiteye rektör atarken; bankada hesabı olan, okulunda okuyan, çocuğunu okutan, sendikaya üye olan, önünden geçen, selam veren herkesi neden yargısız infaz ettiniz?

Çaycısından, temizlik işçisine, öğretmeninden, cerrahına, öğrencisinden, bir günlük erine kadar herkese ağır bedeller ödetirken; FETÖ’nün kurduğu derneğin yöneticiliğini yapmış bir Profesörü neden Rektör atadınız?

Hiçbir yargı kararı olmadan yüz binlerce kamu çalışanını neden ihraç ettiniz, açığa alındınız, tutuklandınız?

FETÖ karşıtı, barış isteyen Akademisyenleri neden ihraç ettiniz?

Sizin FETÖ’cü kıstasınız nedir?
Dayısı olanı, size yakın olanı kollayıp…
Mazlumlara mı kininiz?


Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi
Ankara Milletvekili
16 Temmuz 2018

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu ulkede zihniyet değişmedikce yapilan her şey mubah mantiğindan gittikçe gerisi çok zor dostum halk eroin yemiş gibi her yapilani guzel goruyor bundan ne beklersin