27 Ağustos 2020 Perşembe

ÖĞRETMENLERE İL İLÇE EMRİNE ATAMA HAKKI VERİLSİN

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, T.C. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.  
27.08.2020 
 Yıldırım KAYA
Ankara Milletvekili 

 Bakanlığınız tarafından, “2020 Yılı Yaz Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değişikliği” başvuru sonuçları 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü açıklandı. Ancak çok sayıda öğretmenimizin mazerete bağlı il içi ve il dışı yer değişikliği gerçekleşemedi.

Mazerete bağlı yer değişikliği gerçekleşmeyen çok sayıda öğretmenimizin aile bütünlüğünü sağlanamamış, sağlık sorunlarından kaynaklı mağduriyetleri de giderilememiştir.  

Öğretmenlerimiz, anayasal haklardan olan aile bütünlüğünün sağlanması ve sağlık hakkının korunması için il ve ilçe emrine atanma hakkı verilerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmektedir. 

 Bu bilgiler kapsamında; 

1. Mazerete bağlı yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığınız tarafından il/ilçe emrine atanma hakkı verilecek mi?

Hiç yorum yok: