14 Mart 2017 Salı

Samandağ İpek Festivali Üreten Kadınların Zaferi

Medeniyetler beşiğinde gerçekleştirilen Samandağ 1. Ulusal İpek Baharı Festivali’nin #Hayır lı olmasını diliyorum. Organizasyonu gerçekleştiren Samandağ Belediyemizi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği’ni bu işbirliğinden dolayı kutluyorum.

Medeniyetlere beşiklik yapmış, dinlerin, dillerin, kültürlerin içiçe geçtiği bu güzel ilçemizde böylesine verimli bir projenin hayat bulması hepimizi onurlandırdı, gururlandırdı.

Festivalin ülkemize, Hatay’a, Samandağlılara ve emekçi kadınlarımıza #Hayır lar getirmesini diliyorum.

Samandağ Belediyemiz, unutulmaya yüz tutmuş ipek dokuma sanatına destek vererek büyük bir başarıya imza attı. Belediyemiz, Samandağlı kadınlarımızla ele ele vererek gururlanacağımız bir başarı öyküsü yarattı. İpek dokuma kültürüne yeniden can verdi.

Bu üretim tekniğinin canlandırılması, geçmiş kültürün geleceğe taşınmasıdır. Beklentimiz odur ki sarf edilen emekler, teknolojiyle buluşsun bir marka olsun, dünyanın dört bir yanına yayılsın.

Kadın elinin değdiği her şey güzelleşir, bereketlenir, çoğalır…
#Hayır lı olur!
İpeğe de kadın eli değdi!
Hünerli kadın ellerinde şekillenen ipek; şal oldu, fular oldu, elbise oldu, eşarp oldu…
Rengarenk, gökkuşağı gibi yüreğimizi ısıttı.

Bereketli elleriyle ipeği ilmek ilmek ören kadınlarımızı kutluyorum.

Kadın emeğinin sömürüldüğü bir dünyada, kadınlarımızla dayanışma içinde olup, kadın istihdamı için çalışan, birlikte üretip, hakça paylaşan Samandağ Belediyemize selam olsun.

Gerçek özgürlükler ekonomik bağımsızlıktan ayrı düşünülemez. Kadınlarımızın özgürleşmesi ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarıyla doğru orantılıdır. Kadınlar, ekonomik bağımsızlıklarını kazandıkça özgürleşir. Bu proje de kadınlarımızı özgürleştiren bir projedir.

Kadınları özgür olan ülkeler de özgürleşir…

Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışının odağında insan vardır, kadın vardır, çocuk vardır, paylaşım vardır, hizmet vardır. Bu anlayışta rantın kaymağını yiyenler yoktur. Üretenlerin söz sahibi olduğu, üretip paylaştığı adaletli bir düzen vardır. “Üreten biziz yöneten de biz olacağız” anlayışının vücut bulduğu bir anlayıştır bu.

Emeğimize, geleceğimize özgürlüğümüze sahip çıkıyoruz. Sömürünün olmadığı, üretenlerin yönettiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Kralların, diktatörlerin devri bitti atık. Asla geri gelmeyecek. Bu anlayışımızı #Hayır larla çoğaltacağız, #Hayır larla koruyacağız.

Tek adamlara geçit yok #Hayır diyoruz.
Her şey daha #Hayır lı olacak.

Gelecek kadınların #Hayır lı ellerinde ilmek ilmek dokunuyor. “Üreten biziz yönetende biz olacağız” diyen kadınlarımıza selam olsun! Bir kez daha 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyor, mücadelenizde başarılar diyorum.

Ve hep birlikte kardeşliğin sesi, “Kardeş Türküler”den her dilden kardeşliğin türkülerini dinleyeceğiz.

Hatay/Samandağ
14 Mart 2017
Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi

Hiç yorum yok: