1 Mart 2017 Çarşamba

Mardin Kızıltepe’de “Emekçi Kadınlar Atölyesi”ni Kuran Kadınlarımıza Destek Çağrısı


Mardin Kızıltepe’de “Emekçi Kadınlar Atölyesi”ni Kuran Kadınlarımıza Destek Çağrısı
Kadınlarımız; yok sayılmanın, şiddetin ve ekonomik bağımlılığın her türlüsünü yaşamasına rağmen, hayat mücadelesinden asla vazgeçmiyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de Mardin Kızıltepe’de yaşanıyor.

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen ekmeğini taştan çıkarma mücadelesi veren kadınlarımız var. Onlar, hayata tutunmak adına “Emekçi Kadınlar Atölyesi”ni kurmuşlar.

“Emekçi Kadınlar Atölyesi” Mardin İl Başkanımız Mahmut Duyan’ın öncülüğünde İl Örgütümüzün desteği ile kurulmuş. CHP Kadın Kolları’nın da desteklediği “Emekçi Kadınlar Atölyesi”nin açılışı, 2016 yılı Mart ayında, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse tarafından yapılmış. Tam bir yıl olmuş.

CHP Mardin İl Örgütümüzün desteği ile aylık 300 TL’ye küçük bir yer kiralanmış. Kadınlar burada biçki, dikiş öğrenip, kıyafet dikimi, tamiratı ve okul kıyafetleri dikiyor… Kendileri üretiyor. Ürettiklerini pazarda satarak gelir elde ediyorlar.


Atölyede 8 tane eski dikiş makinesi var. Makinalar adeta kadın direncinin simgesi olmuş, onları özgürleştirmiş… Eşleri ve çocukları işsiz, yoksul kadınların hayata tutunma kapısı olmuş.

Atölyede şu anda 15 kadın evlerine ekmek götürme mücadelesi veriyor. Feryat, Enise Emine, Mujgan…

"Emekçi Kadınlar Atölyesi"nin desteğe ihtiyacı var!

Kızıltepe ziyaretimizde telefon görüşmesi yaptığım, CHP Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve CHP Avcılar Belediye Bakanımız Handan Toprak, bu sessiz çığlığa ses verdi. Her iki Belediyemiz de dikiş makinesi, kumaş, iplik ..vb malzemeler vererek “Emekçi Kadınlar Atölyesi”ne destek sağlayacak.

Kızıltepeli kadınlarımız çocuklarının geleceği için #Hayır lı bir çalışma yürütüyorlar. Türkiye'mizin dört bir yanından #Hayır diyen kadınlarımızı da “Emekçi Kadınlar Atölyesi”ne desteğe çağırıyoruz.

#Hayır larımızı çoğalttığımız bu günlerde, siz de #Hayır larınızı çoğaltmak isterseniz, gelin, "Emekçi Kadınlar Atölyesi"ne bir #Hayır da siz yapın.

1 Mart 2017
Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi

Hiç yorum yok: