21 Nisan 2020 Salı

AMATÖR BRANŞLARIN KAPATILMASI SPORUMUZA ZARAR VERİR

Amatör Branşların Kapatılması Sporumuza Zarar Verir
Süper Lig’de mücadele eden kulüplerin amatör branşlara yatırımı kesmesi sporumuza telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacaktır.

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın “Amatör şubeleri belli bir süre kapatmamız gerekebilir” ifadesi şanssız bir açıklama olmuştur.

Büyük kulüplerin bu yatırımı kesmesi halinde müessese takımlarının da yarışmacı ortamdan çekilme tehlikesi vardır. Koronavirüs süreci tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ekonomisini de sarstı. Büyük paraların döndüğü futbol dünyası da doğal olarak bu krizden etkileniyor. Ancak, futbolculara milyon Avrolar ödeyen kulüplerin, olimpiyat branşları dahil amatör spora olan yatırımı kesmesi kabul edilemez.

Unutulmasın ki, futbolun da öz kaynak düzeninin devamını, amatör şubelerden gelen sporcular oluşturmaktadır. Eğer kulüpler giderlerini azaltma adına fedakarlık yapacaksa, bu Batı ülkelerinde olduğu gibi profesyonel futboldan başlar. Bir profesyonel futbolcunun maaşının yarısı ile koca bir sezon idare eden amatör şubelerin kapatılması, sporumuzda derin tahribat yaratır.

Profesyonel futbolun yaşadığı zorlukları da görmezden gelmiyoruz; TFF başta olmak üzere tüm ilgili kurumları göreve davet ediyoruz. Profesyonel futbol sorunları yine profesyonel yapılanmada çözülebilir. Amatör branşları kapatmak yerine profesyonel futboldaki baş döndürücü rakamları yeni baştan gözden geçirerek çözümleyici formüller üretmek daha akılcı bir yaklaşım olur.

Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da çağrıda bulunuyorum; üç büyükler başta olmak üzere olimpik branşları bulunan tüm kulüplere maddi destek sağlamak için konunun kororanivüsle ekonomik mücadele kapsamına alınması sağlanmalıdır.

Hiç yorum yok: