4 Mart 2019 Pazartesi

EĞİTİMDE DE HUKUK TANIMIYORLAR

İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesine ilişkin, verdikleri hukuki mücadeleyi kazan, ancak yargı kararını uygulatamayan öğrenci velilerinin okul önünde yaptığı basın açıklamasına destek verdik.


EĞİTİMDE DE HUKUK TANIMIYORLAR  
Bütün okullarımızı imam hatibe dönüştürmeye çalışanlara karşı, verdikleri hukuk mücadelesinden dolayı İsmail Tarman Ortaokulu velilerini kutluyorum.
Başarısıyla kendini ispatlamış bir okulun imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan velilerimiz, verdikleri hukuki mücadeleyi kazandılar.
Ancak kendilerini yargıdan üstün görenler, mahkeme kararlarını uygulamamakta direniyor. Artık bu ülkede mahkemelerin verdiği kararları uygulatmak için de yeniden yargıya başvurmak gerekiyor.
Herkes imam hatip ortaokul ve liselerinin en başarısız okullar olduğu biliyor. Sınav sonuçlarından da bu çok net görülüyor. Tüm bu gerçeklere rağmen bütün okullarımızı imam hatibe dönüştürmeye çalışan bir anlayış var. Yetkilerini kötüye kullanarak okullarımızı zorla imam hatibe dönüştürmeye çalışanlar, bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyorlar. Türkiye’nin geleceğini çalıyorlar.
Biz, Bütün okulların imam hatibe dönüştürülmesi anlayışına karşıyız. İmam hatiplerin de diğer okul türlerinin de ihtiyacı karşılayacak sayıda olmasını istiyoruz.
Bu eğitim anlayışı Türkiye’yi bir adım ileri götürmez. Eğitimde bilimin yolundan sapmamamız gerek. Eğitim politikalarımızı çağın ihtiyaçlarına göre düzenlememiz gerek…
Buradan, başta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Kimse hukuktan üstün değildir. Herkes yargı kararlarına uymak zorundadır. Hiç kimse yargı kararlarını yok sayamaz. Yargı kararlarını uygulamayanlar suç işliyor.
CHP olarak, yargı kararlarının uygulanması için İsmail Tarman Ortaokulu velilerinin haklı mücadelesine destek olacağız. Hukukun katledilmesine, çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz.

Yıldırım Kaya
CHP Genel Başkan Yardımcısı
Ankara Milletvekili

4 Mart 2019

Hiç yorum yok: