31 Ağustos 2022 Çarşamba

SÜLEYMAN SOYLU ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR DİLE

SÜLEYMAN SOYLU ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR DİLE

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenlerin sefalet ücreti ve iş güvencesizliğine karşı Ankara’da yaptığı eyleme polisin şiddet uygulayarak, gaz sıkarak gözaltına alması ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öğretmenleri hedef gösteren açıklamalarını TBMM’ye verdiğim soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdım.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 21.08.2022


Yıldırım KAYA

Ankara Milletvekili

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler, sefalet ücreti ve iş güvencesizliğine karşı, 30 Ağustos 2022 Salı günü Ankara’da yaptıkları eyleme polis orantısız güç kullanarak müdahale etmiş; öğretmenler dövülerek ve gaz sıkılarak gözaltına alınmıştır.

Demokratik haklarını kullanan öğretmenlerin kendilerini ifade etmesine izin vermeyen polis “Al bunu…” diyerek öğretmenlere şiddet uygulayarak gözaltına almıştır. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenlerinin demokratik haklarını desteklemek; uygulanan şiddet ve gözaltını kınamak amacıyla kamuoyuna bir açıklama yapmıştır.

Twitter hesabınızdan Kılıçdaroğlu’na verdiğiniz yanıtta, “Kılıçdaroğlu, Ankara’da, defalarca Emniyet Terör Şube'nin gözaltına aldığı, kamuda öğretmenlik de yapmayan, profesyonel eylemci HDPKK’lı eliyle polisle öğretmeni karşı karşıya getirmeye utanmıyor musun?” denilerek öğretmenler hedef gösterilmiştir.

Bu bilgiler kapsamında;

1. Sosyal medya hesaplarınızdan öğretmenleri hedef göstermeniz suç değil midir?

2. Demokratik haklarını kullanan öğretmenleri terörist ilan etmeniz suç değil midir?

3. Kamuda öğretmenlik yapmayanlar öğretmen değil midir?

4. Özel Sektör Öğretmenlerinin demokratik haklarını kullanarak ücret, çalışma şartları, iş güvenceleri ve sosyal hakları için eylem yapmaları suç mudur?

5. Öğretmenlere şiddet uygulayan, orantısız güç kullanan, demokratik haklarını kullanmalarına izin vermeyerek gözaltına alan polis memurları hakkında bir işlem yapılacak mıdır?

6. Özel sektörde çalışan öğretmenlerden özür dileyecek misiniz?




Hiç yorum yok: