3 Nisan 2019 Çarşamba

KIRŞEHİR HALKI SANDIKTA BİRLEŞEREK DEMOKRASİ DERSİ VERDİ


Kırşehir İl Başkanımız Şeref Baran Genç ve Kırşehir Milletvekilimiz Metin İlhan ile birlikte; Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Akpınar Belediye Başkanımız Şükrü Turgut ve Boztepe Belediye Başkanımız Hüseyin Takan'ın mazbata törenine karılarak bir açılama yaptım..

KIRŞEHİR HALKI SANDIKTA BİRLEŞEREK DEMOKRASİ DERSİ VERDİ
Kırşehir’in yiğit evlatları, üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptılar. Makus talihlerini yenmek için, 31 Mart’ta sandıkta birleştiler. Selahattin Ekicioğlu’nu Belediye Başkanı seçerek, Kırşehir’e baharı getirdiler.

Kırşehir için her zaman demokrasi gazisi diyorum… Çünkü 1954 yılında yapılan seçimlerde Osman Bölükbaşı liderliğindeki Cumhuriyetçi Millet Partisi, Kırşehir’de 5 milletvekili çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Kırşehir’de istediği sonucu alamayan Demokrat Parti ise 20 Temmuz 1954 yılında, 30 yıllık Kırşehir ilini Nevşehir iline bağlayarak ilçe yaptı. Kırşehirlilerin siyası tercihlerinden dolayı cezalandırılması, Kırşehir’i demokrasi gazisi olarak tarihe geçirdi.

Demokrasi gazisi Kırşehir, yıllardır celladına aşık olmuştu! 24 Haziran genel seçimlerinde üzerindeki ölü toprağını atarak, CHP’den bir Milletvekili seçti.
İşte o Milletvekili Dr. Metin İlhan da 31 Mart yerel seçimlerinde, Kırşehir Belediye Başkanlığının kazanılması için çok çalıştı. Şimdi Kırşehirlilere olan borcunu ödemenin onurunu ve gururunu yaşıyor.

Eski İl Başkanlarımızdan Hacı Tanrıbuyurdu da, Belediye Başkan adayı belirleme sürecinde gösterdiği fedakarlıktan dolayı aynı onuru ve gururu yaşayanlardan biri…
Demokrasi gazisi, Kırşehir halkı 31 Mart’ta yine yaptı yapacağını!
Sandıkta birleşerek, büyük bir demokrasi dersi daha verdi.
Şimdi sıra bizde…

Bugüne kadar söylediklerimizi yapmamız için artık yetkimiz var! Seçimden önce verdiğimiz sözleri yerine getirmek için kolları sıvayacağız. Hiçbir ayrım yapmadan tüm Kırşehirlileri kucaklayacağız. Çok çalışacağız! Projelerimizi büyük bir aşkla, sevgiyle, ciddiyetle hayata geçireceğiz.

Artık Kırşehir’de hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Belediye Başkanlığımızın yapacağı yardımlarda, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kırşehir Halk Kart’ı çıkartarak bunu gerçekleştireceğiz.
Kırşehir Belediyesi çalışanlarının en düşük ücreti 2200 lira olacak.
Kooperatifler kurarak üretici ve tüketiciyi destekleyeceğiz. Kooperatiflerin desteğiyle, doğal tarıma yöneleceğiz. Halkın sağlıklı ürüne ucuz erişimini sağlayacağız.
Sadece tüketen değil, en kaliteli ürünü üreten olacağız. Bu sayede gençlerimize iş imkanları sunacağız.

Mahallelerimize kreşler, etüt merkezleri, sosyal tesisler, spor alanları kuracağız.
Halkın nefes alacağı, güzel vakit geçireceği alanlar yaratacağız.
Sporu, sporcuyu, amatör kulüpleri; kültürel ve sosyal aktiviteleri destekleyerek geliştireceğiz. Şampiyonluğa yürüyen Kırşehirspor’un, sporcularının ve taraftarlarının gönlü rahat olsun. Hep birlikte başaracağız.

Biz, ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. Kutuplaşma dilini kullanmadık, bundan sonra da asla kullanmayacağız.
Türkiye’nin sorunlarını çözmek için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Büyük bir ekonomik krizin içindeyiz. Hepimizin aynı gemide olduğunun bilinciyle, krizin aşılması için bugüne kadar verdiğimiz desteğe devam edeceğiz.

KIRŞEHİR’DE DÖRT ADAYIMIZDAN ÜÇÜ SEÇİLDİ
Kırşehir’de gösterdiğimiz dört adayımızdan üçü seçildi. Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’nu, Akpınar Belediye Başkanımız Şükrü Turgut’u ve Boztepe Belediye Başkanımız Hüseyin Takan’ı tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.
Kırşehir halkının desteğinin hakkını vereceklerine, yüzümüzü kara çıkarmayacaklarına inancın tam. Yolları açık olsun…
Kaman Belediye Başkan Adayımız Aydın Yaman’a da emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Kırşehir’imizde yeni seçilen tüm Belediye Başkanlarına başarılar diliyorum.

MİLLET İTTİFAKI BAŞARDI
Şimdi herkesin gözü Kırşehir’imizin üzerinde, sevincimize bütün Türkiye ortak oldu. Sevincimize ortak olan herkese teşekkür ederim.
Kazandığımız başarı tesadüf değil, “Millet İttifakı”nın ortak emeğinin sonucudur.
Bu süreçte, CHP Kırşehir Örgütümüz büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalıştı. Kırşehir İl Başkanımıza, Yönetim Kurulumuza, İlçe Başkanlarımıza, yönetim kurularına, üyelerimize, gönüllülerimize teşekkür ediyorum.
Aynı fedakarlık ve özveriyle çalışan İYİ Parti İl ve İlçe Başkanlarımıza, Yönetim Kurullarına ve üyelerine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Kırşehir’imiz için taş üstüne taş koyan gelmiş geçmiş tüm Belediye Başkanlarımıza minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Emek en yüce değerdir, sizlerin emeklerini yok saymayacağız…

Bizleri seçen, Kırşehir’in demokrasi kahramanlarının önünde saygıyla eğiliyorum.
Bozkırın ortasında açan karanfile su veren, Kırşehir’in yiğit evlatlarına selam olsun…
Sağ olun, hep var olun…
Attığınız her oy, Kırşehir’imize hizmet olarak geri dönecek.
Bundan hiç şüpheniz olmasın!

Başka bir Türkiye yok! Bu vatan hepimizin!
Her eve bahar gelsin diye çalışacağız…

Yıldırım KAYA
CHP Genel Başkan Yardımcısı
Ankara Milletvekili

3 Nisan 2019/Kırşehir

Hiç yorum yok: