11 Nisan 2018 Çarşamba

OHAL DEĞİL DEMOKRASİ


OHAL DEĞİL DEMOKRASİ
CHP Parti Okulu, “Parti Okulu İktidar Yolu” sloganıyla başlattığı eğitim programı ile Türkiye’nin dört bir yanında, kadrolarımızı eğitimden geçiriyoruz. Ayrıca, tüm il ve ilçe başkanlarımıza “Yönetici Eğitimi” veriyoruz. Bugün de Uşak il ve içe yöneticilerimize 6 saatlik kapsamlı bir “Yönetici Eğitimi” vereceğiz.

CHP’nin iktidara yürüdüğü bugünlerde, yolumuzu açacak örgüt eğitimlerimizi, en kısa zamanda tamamlayacağız. Yaptığımız eğitimlerde şunu çok açık ve net görüyoruz, örgütlerimiz hiç olmadığı kadar iktidara hazır ve heyecanlı…

1 Kasım 2015 genel seçimlerde, AKP ve MHP’nin Uşak’taki toplam oy oranı %64,8 olmasına rağmen, 16 Nisan 2017 referandumunda, Uşak halkı %53 oy oranıyla “tek adama” “Hayır” dedi.

Banaz’da %55.1, Eşme’de %60.2, Sivaslı’da %53.7, Ulubey ‘de %59.8 oranında “Hayır” çıktı.

Uşak halkı, 2019 seçimlerinde de AKP ve MHP’nın kurduğu “koltuk ittifakı”na “Hayır” diyecek.

16 yıllık AKP iktidarında, Türkiye’nin sorunları sorun olmaktan çıktı, sorun yumağına dönüştü. AKP’nin kendisi, Türkiye’nin en büyük “sorunu” oldu.

Darbecileri yargılayacağız, darbe hukukunu kaldıracağız diye iktidara gelip, 20 Temmuz sivil darbesini gerçekleştirdiler. Bağımsız ve tarafsız yargıyı ortadan kaldırdılar. Yüz binlerce mağdur yarattılar. Artık hiç kimse mahkemelerde hakkını arayabileceğine inanmıyor. Adalet duygusunu yok ettiler. Mahkemeler AKP’nin il ve ilçe teşkilatları gibi çalışmaya başladı. Hakimler, savcılar büyük bir baskı altında, özgür iradeleri ile karar veremiyorlar. Yarın ihraç olur muyum, başka bir yere sürgün edilir miyim diye korkuyorlar.

AKP bununla da yetinmedi, il ve ilçe teşkilatlarında yöneticilik yapmış, gençlik kollarında görev almış parti üyelerini hakim ve savcı olarak atadı…


İktidar olmadan önce darbe ürünü olan %10 seçim barajını indireceğini söyleyen AKP, CHP’nin barajı indirme taleplerini her defasında reddetti. Ağır aksak yürüyen “sorunlu” demokrasimizi de kaldırmayı hedefine koydu.

İnsan haklarını, özgürlükleri rafa kaldırdı. Tiyatro, sinema, gazete, dergi, kitap, sosyal medya yasaklı ve sakıncalı hale geldi. Milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler tutuklandı. AKP’ye biat etmeyen muhalif olan herkes terörist ilan edildi…

AKP, Türkiye’nin dış politikasını, emperyalist ülkelerin diş politikasına ve çıkarlarına göre dizayn etti. ABD’nin çıkarları doğrultusunda, bir gecede Suriye ile ilişkilerimizi bozdu. Şimdi geldiğimiz noktada, yanlış dış politikanın bedelini askerlerimiz canıyla, kanıyla ödüyor…

Ekonomide de tarihin en dramatik döneminden geçiyoruz. Emekten, üretimden yana ne varsa satıyorlar. Her şeyi sattılar yetmedi, şimdi de şeker fabrikalarımızı peşkeş çekiyorlar.

Uşak halkına sesleniyorum, sıra Uşak Şeker fabrikasına gelmeden fabrikanıza sahip çıkın…

Satışları gizli ve kilitli kapılar ardında yapıyorlar.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın kapısına asma kilit vuranlar duyun!
Sizin duvarlarınızı yıka yıka geliyoruz.
Fabrikalarımızı yok pahasına alanlara da sesleniyorum...
2019’da, halkın iktidarında, o fabrikaları yeniden kamulaştıracağız haberiniz ola…

Bunlar bizim mirasımızı yiyorlar!
Bir kez daha hatırlatıp, altını çizmek istiyorum. Elleri titremeden peşkeş çektikleri, “babalar gibi” sata sata bitiremedikleri kuruluşların temelleri CHP tarafından atılmıştır.

Euro 5 TL’yi, dolar tarihi rekor kırarak 4 TL’yi aştı. AKP üretimi bitirdi… Tarım bitti, hayvancılık bitti, çiftçi bitti, esnaf kan ağlıyor. Her şeyi ithal ediyoruz… Dünyanın neresinde hastalıklı hayvan varsa, oralardan et ithal ediyoruz. Ülke ekonomisi saman ithal edecek kadar dramatik bir duruma düşmüştür.

Eğitim sistemimiz, yazboz tahtasına döndü. Bilimsel olan ne varsa müfredattan çıkartıyorlar. İnsanlarımızın bilimle olan ilişkisini kesiyorlar, çocuklarımızın geleceğini, ülkenin geleceğini karartıyorlar.

Bunların tam bağımsız Türkiye hayalleri yok!
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kitaplardan çıkartacak kadar gözleri dönmüş…
İhanet içindeler!

AKP, bazı illerde uygulanan OHAL’i kaldıracağım diyerek iktidara geldi, ancak bugün tüm Türkiye’de OHAL ilan etti. TBMM’ini devre dışı bıraktı, ülkeyi KHK’larla yönetiyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen demokrasi mücadelemiz devam ediyor. 16 Nisan 2018 Pazartesi günü, 12.00-13.00 saatleri arasında, 81 ilde kent meydanlarında, “OHAL DEĞİL DEMOKRASİ” adına oturma eylemi yapılacak…

Uşak halkına çağrımızdır…
16 Nisan halkoylamasının yıl dönümünde, kentimizin meydanında; adaleti, sevgiyi, huzuru, güveni yeşertmek, işimizi, aşımızı geri almak için buluşalım…

Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi
11 Nisan 2018
CHP Uşak İl Örgütü Yönetici Eğitimi Basın Açıklaması



Hiç yorum yok: